A Place To Bury Strangers – Hologram Destroyed & Reassembled  

Vier maanden na het verschijnen van Hologram brengt A Place To Bury Strangers de plaat ook als remix-album uit in het kader van Black Friday Record Store Day. Een curiositeit, bedoeld voor fans die geen genoeg kunnen krijgen van de New Yorkers, of juist bedoeld om mensen die niet per se fan zijn over de streep te trekken? 

Dat laatste lijkt mij sterk, want ook in de mix blijven de nummers vrij dicht bij de originelen, al klinkt het zo nu een dan wat lichter, zoals beide uitvoering van I Need You, die net als het origineel wel een 80’s-sound and feel blijven houden. Ook I Might Have komt tweemaal voor op Destroyed & Reassebled. In de Randy Randall Remix is het garagegeluid goed bewaard gebleven, maar de Plattenbau Remix is wat mij betreft minder geslaagd. Het nummer is flink ingekort en de industrial bassen zijn vrij eentonig.  

Nee, dan End Of The Night in de Data Animal Remix, waarmee net als op het oorspronkelijke album wordt geopend: wat een vuur en hoe dansbaar! The Bodies Obtained Remix blijft dan weer dichter bij het origineel en voegt wat mij betreft minder toe en dat geldt ook voor de Daniel Fox _ Girl Band Remix

Playing The Part komen we ook in drie verschillende versies tegen. Allen staan ze op de tweede helft van het album en wel als nummer 8, 10 en 12. Kortom er zit steeds één nummer tussen. Ik vraag me af of dat nu zo slim is. De Bodega Ben Remix is de middelste versie die een bewerking heeft ondergaan. Bodega Ben blijft het dichtst bij de oorspronkelijke lengte van het nummer, maar laat het wel totaal anders klinken. Dat laatste geldt ook voor de andere twee versies, al zijn ze minder uitgesproken.  

In My Hive komen we zowel op de A- als op de B-kant tegen. De Jealous Remix vind ik het meest geslaagd, omdat het tempo weliswaar hoog is, maar het toch aangenaam duister klinkt. Do Nothing Remix kent ook een hoog tempo, maar is lichter van toon en Ceremony East Coast Remix is mij te compact.  

Wat rest na beluistering is toch het idee van meer van hetzelfde. Wellicht is dat niet verwonderlijk, want van de oorspronkelijke vijf nummers zijn er nu dertien. Het voordeel is dat iedereen zijn eigen keuze kan maken wat hij bij voorkeur draait, ik ben ook zeker een paar leuke varianten tegengekomen, al prefereer ik gewoon de oorspronkelijke ep. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s