Kills Birds – Married

Als Dave Grohl je uitnodigt je tweede album bij hem op te komen nemen, zit je natuurlijk wel gelijk gebeiteld. Maar is er misschien ook wat aan de hand. Dat laatste kunnen we bevestigen luisterend naar Married, het tweede album Kills Birds uit Los Angeles.

De naam Kills Birds doet al vermoeden dat we hier niet met zachtzinnige types te maken hebben. De band is een trio gevormd door de in Canada geboren Nina Ljeti, gitarist Jacob Loeb en bassist Fielder Thomas. Nina Ljeti is door de LA Times al uitgeroepen tot de meest explosieve rockzangeres in de stad en dat hoor je terug op Married. Het geluid van Kills Birds ligt ergens op het snijvlak van messcherpe grunge, heavy metal in de gitaarriffs, met de pakkende songstructuren van pak ‘m beet Wolf Alice waar Kills Birds dan alleen véél interessantere dingen mee doet. Door geregeld een haaks pad in te slaan of het soms te laten ontaarden in pure noise.

Het album trapt een beetje eigenaardig af met Rabbit, een stuiterende song die start en stopt en uit de rails loopt in boosheid. Nee dan geven we de voorkeur aan Cough Up Cherries, de tweede song. Geniaal nummer met een fantastisch pakkend refrein dat overeind blijft onlangs de beukende Dave Grohl style-drums en de gillende gitaren die eerst klinken alsof ze van een Siouxsie & The Banshees-plaat zijn geleend, afgewisseld met zware grunge-riffs. Ronduit opwindend en gelijk ook wel het prijsnummer op de plaat. Hoewel, ook het net iets meer ingehouden maar emotioneel meer geladen Natalie valt ook erg in de smaak. In Glisten mixt het trio invloeden van A Perfect Circle met om pogo-smekende emo-punk en gilt Ljeti puberangst uit: ‘why don’t you love me, why don’t you want me‘. Heel aangenaam. Totaal telt het album 11 songs die allemaal pakkend, stevig maar toch avontuurlijk zijn. Aanrader voor iedereen die houdt van het wat steviger gitaarwerk.

Kills Birds komt in het voorjaar van 2022 naar Brighton om op The Great Escape een poging te wagen Europa te gaan veroveren. Eerst nog even touren met Foo Fighters en Sleigh Bells… Hun kostje lijkt gekocht.

Kills Birds komt in het voorjaar naar Nederland en speelt 25 mei in V11.

Een gedachte over “Kills Birds – Married

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s