Tasha – Tell Me What You Miss Most

Tasha is een singer-songwriter uit Chicago. Drie jaar na het verschijnen van haar debuutalbum Alone At Last komt zij met een verrukkelijke opvolger. Tell Me What You Miss Most is een schitterende luisterplaat om bij weg te dromen.  

De basis eenvoudig: akoestische gitaar, bas, drums en natuurlijk de zwoele stem van Tasha. Hier en daar is er een subtiele aanvulling van viool (Bed Song 1 en Lake Superior), fluit (Perfect Wife en Dream Still) en een tweede gitaar (History en Year From Now). Onnodig te zeggen dat de sfeer stemmig is, de liedjes groots omdat ze klein worden gehouden en dat elk nummer precies dat extra heeft gekregen, dat het nodig had om beter te worden. Het resultaat is een tiental prachtige ballads, altijd pop en soms jazzy (Dream Still). Over het algemeen rustgevend, maar op een bepaalde manier ook energiek. En die optelsom biedt de luisteraar een gevoel van gelukzaligheid. 

Ik denk dat ik dit album, dat ik heel goed bij dit jaargetijde, herfst, en vallende plaatjes vind passen het hele jaar met plezier zal draaien. Als ik thuiskom na een dag werken, als ik aan het uitbuiken ben na een diner, op zondagochtend als de wereld langzaam op gang komt. Maar ook tijdens het werk, tijdens het ontbijt, lunch en diner op de achtergrond. En ondertussen leer ik dan meer over Tasha, die behalve over zichzelf, over eenvoudige dingen in het leven schrijft. De natuur, de seizoenen, verlangen, nostalgie, dromen en – nou ja, eenvoudig!? – de liefde. 

Tasha co-produceerde Tell Me What You Miss Most met Eric Littman die ook de bas voor zijn rekening nam. Samen hebben ze de tien nummers zonder al te veel opsmuk naar een ongekend hoog niveau getild. Less is more krijgt inhoud, wie naar de fraaie composities luistert op dit uitstekende album. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s