Hard Feelings – Hard Feelings

Joe Goddard kennen we natuurlijk voor al van zijn bijdrage aan Hot Chip. En onder de naam The 2 Bears vormt hij een duo dat grossiert in dansfeestjes en heel af en toe eens een swingende plaat. Zijn weapon of choice is de analoge synth. In een interview voor zijn doorbraak als Roosevelt vertelde Marius Lauber hoe hij bij Goddard synths mocht komen uitzoeken om op zijn debuutalbum te gebruiken. Zo groeide onder de vleugels van de Brit nog een dansfenomeen uit. En nu vormt Goddard een nieuw duo, samen met de Amerikaanse discodiva Amy Douglas (DFA, Horse Meat Disco). En opnieuw staat dat borg voor een dansplaat waarvan de schroeven uit je plafond komen zetten.

Amy Douglas leent aan de bubbelende synths en pompende baslijnen van Goddard haar indrukwekkende stem als een stormhoorn, gemaakt voor de disco. Met zowel vocaal als uiterlijk de impact van een Shirley Bassey en met een heerlijke timing die de beats alleen maar kracht bijzetten, brult zij het ene na het andere anthem-waardige refrein eruit. En ze heeft net de juiste snikkende toon paraat om alle tracks een melancholisch tintje meer te geven. Is er op iets beter te dansen dan op vers liefdesverdriet? Bij vlagen lijkt het wel een rake soulplaat.

De sound is zo vet als het maar kan, met werkelijk prachtige klinkende synths. In de acht tracks komen allerlei sferen uit de dance aan de beurt. Je voelt je in een club eind jaren tachtig als house ons aan de xtc brengt in banger Holding On Too Long, en kun je verdulleme dichter bij Divine komen dan in Sister Infinity? Dangerous klinkt moderner, verleidelijk, sexy. Running Out Of Time doet denken aan de dagen dat house de top veertig veroverde met goede melancholieke liedjes. Evengoed is de achtergrond van Goddard nooit heel ver weg: You Always Know heeft dat eigenaardige huppeltje in het ritme, dat niet lijkt te kloppen, net als in Hot Chips Over And Over.

En de soundtrack voor de volgende bond-film is hiermee dan ook alvast geschreven, en de titel bekend. Amy Douglas zuchtende vocalen in opener Love Scenes lenen zich daar toch bij uitstek voor? Epic! Het titelloze debuut van het duo Goddard-Douglas zet aan te hopen dat het niet bij een enkele toevallige ontmoeting blijft. Dit verdient een vervolg, want er is toch nooit genoeg vette disco?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s