Alexandra Alden – Leads to Love

Rotterdam is een eigenaardige melting pot die vagebonden vanuit heel de aardbol trekt. En zo af en toe blijft er dan eentje een beetje langer en maakt hier werk waar we allemaal van kunnen genieten. Alexandra Alden is daar een goed voorbeeld van. Zij komt oorspronkelijk van het eiland Malta – ze is daar min of meer een beroemdheid na twee seizoenen in de jury van X-Factor Malta te hebben gefigureerd – maar verhuist naar eigen zeggen minimaal een keer per half jaar. Een dolende geest – luister op het album naar At The Same Time – altijd opzoek naar nieuwe invloeden, frisse lucht.

Zover de context, Alden presenteert 4 november haar nieuwe album, Leads To Love. Een betoverend luisteralbum vol folkliedjes met soms een scherper indierandje. Als je de ep opzet waan je je in sferen als van Joni Mitchell. De sfeer is lieflijk, op een enkele uitzondering na als het wat duister klinkende liedje Crying Wolf. Alles wordt bijeengehouden door de zachte stem van de tijdelijk Rotterdamse en het tokkelende gitaarspel. Ze wordt bijgestaan door een knap spelende groep muzikanten. De arrangementen brengen de broodnodige afwisseling – de twaalf songs zijn wel een lange zit – en klinken prachtig verzorgd. Een breed instrumentarium komt aan bod. Maar nooit zit het de voordracht van Alden in de weg.

Leads To Love is een mooi album voor liefhebbers van licht alternatieve folk.

Alden presenteert haar nieuwe ep op 4 november in New Grounds, Rotterdam. Daarna is ze te zien:
7 november – Paard Café, Den Haag; 10 december – Naked Song festival – Muziekgebouw, Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s