Claude Young, Leuven, 31 januari 1997 

Het feest is al in full swing als we na een nachtelijke autorit de Leuvense club binnenkomen. Het is er afgeladen vol en de stemming is opperbest. Claude Young gaat als een dolle door zijn platen en mixt ze als een maniak aan elkaar. Wat een energie! 

Ik besluit om eerst maar even de foto-opdracht die ik heb gekregen van de Volkskrant uit te voeren: portretten maken van feestende jongeren. Er lopen hier genoeg enthousiaste, alternatieve kids die allemaal wel op de foto willen. Dat maak ik in Nederland wel eens anders mee. Ik krijg biertjes en sommigen willen met mij op de foto, het is een dolle boel.  

Als ik zie dat Claude zich losmaakt van zijn decks – waarschijnlijk voor een sanitaire stop – grijp ik mijn kans en wacht hem op in het nauwe gangetje achter de dj booth.  

Claude Young by Michel Mees

‘Can we do a photo shoot after your set?’ vraag ik hem zodra hij weer verschijnt. 
‘Why don’t do it right away?’

Hij poseert voor de rauwe stenen muur, nat bezweet en van boven aangelicht door een gele spot. Ik kijk hem enthousiast aan en knik naar mijn camera ten teken dat ik tevreden ben. Claude knikt terug, duikt weer achter de draaitafels en gooit er snel weer een klapper van jewelste tegenaan. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s