The Colorist Orchestra & Howe Gelb – Not On The Map

Het Belgische The Colorist Orchestra houdt van wisselende contacten en kennen we van mooie samenwerkingen met altijd bijzondere artiesten, Emiliana Torrini bijvoorbeeld. Meestal leidt dat tot sfeervolle platen met nieuwe vertolkingen van bestaand werk.

Zo niet wanneer het creatieve Belgische gezelschap aanschuift bij Howe Gelb (Giant Sand). Het was kennelijk wel de bedoeling om uit zijn rijke oeuvre wat te kiezen en daar mee aan de haal te gaan. Maar verplaats je eens in de positie van Gelb: daar zit een heel orkest met vaardige muzikanten voor je klaar, daar wil je dan wat mee.

Not On The Map is daarom een album geworden met – op een cover van Glenn Campbell na – nieuw werk, ontstaan uit de ontmoeting tussen een orkest en een bijzondere singer-songwriter. En het mag er zijn. The Colorist Orchestra leent z’n bijzondere sound – doet mij toch altijd een beetje denken aan de periode art deco, het oude decadente Brussel uit de jaren twintig van de vorige eeuw – aan de sfeervolle rustige liedjes van Gelb, en zijn diepe stem vol levenservaring. Een prachtige luisterplaat voor de zondagochtend, met sterke koffie en warme appeltaart.

Absolute aanrader voor liefhebbers van Tindersticks, Lambchop en Giant Sand natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s