Lady Aïda, Eindhoven, 16 oktober 2004 

Op maandagavond 27 september 2021 was ik bij een betoverend concert van Chantal Acda in ’t Paard. Op haar rode Epiphone gitaar prijkte prominent een Effenaarsticker. Voor het slapengaan checkte ik gewoontegetrouw kort het laatste nieuws op mijn telefoon. De avond die zo-even niet stuk kon, bleek breekbaarder dan ik dacht: Lady Aïda is overleden op 63-jarige leeftijd.  

Lady Aïda is een icoon. Reeds in 1993 had ze haar eigen clubavond in de Effenaar, waar ze tal van techno- grootheden liet draaien zoals Jeff Mills en Robert Hood. Aïda Spaninks, die met recht de Grande Dame van de Nederlandse techno-scene genoemd mag worden, was een vrouw met een enorme passie voor muziek en bovenal een buitengewoon lief en warm mens. 

Lady Aïda by Michel Mees

In 2004 fotografeerde ik haar op Strijp-S in haar geliefde Eindhoven, het Detroit van Nederland. Mijn vriendin vergezelde mij die dag en het voelde alsof we een geliefde tante bezochten. We kregen koekjes bij de thee, maakten een wandeling door Eindhoven terwijl we genoten van de spraakwaterval van Aïda en namen tenslotte afscheid van haar met een warme knuffel. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s