COLVER – Walk, Swim, Fly

Ik ben groot fan van de huidige Belgische muziekscene. Goed, dat is eruit. Dan kan daar in ieder geval geen onduidelijkheid over ontstaan. Met artiesten als Tamino, Bazart en Warhaus, maakt dat onze zuiderburen met enige regelmaat voorbijkomen in mijn Spotify-playlists. Zo is daar tegenwoordig ook COLVER: een vierkoppig indiebandje uit Brussel, dat onlangs hun debuut-ep uitbracht. Walk, Swim, Fly, heet die plaat. Goeie titel, als je weet dat de band een voorliefde deelt voor wilde eenden.  

En het is een binnenkomer van kwaliteit. Bij het horen van West Coast, het tweede nummer op de EP, kun je niet anders dan je al bij de eerste tonen inbeelden hoe het live moet klinken. Het nummer is rozig en doezelig als na een warme zomerdag. Het is de door mij geliefde synthesizer, die het nummer maakt tot een mengeling van 80’s sci-fi en bedroom-pop met een surfkarakter.  

COLVER weet die synth goed in te zetten, trouwens. Vooral in True Detective is het fenomenaal – meer dan eens tot kippenvel aan toe. Het nummer bopt, zoals de jeugd van tegenwoordig dat zou noemen. Het is wat rokerig en suspicious, maar bovenal gewoon heel cool. Wat dat betreft slaat de band de spijker op de kop bij de titelkeuze; het is alsof Sherlock een kijkje gaat nemen op de set van Doctor Who.  

Bitcoin Billionaire is de afsluiter. Het springt er misschien, ten opzichte van de eerdere nummers, wat minder uit. Toch geeft het nog een laatste keer goed weer dat het viertal weet hoe je sfeer moet geven aan een nummer.  

COLVER vat op zijn debuut-EP goed samen wat recente Belpop zo sterk maakt, maar geeft er ook een eigen geluid aan. De bassist van de band verdient daar mijns inziens een honorable mention. Maar ook de verschillende genres die de tracks beïnvloeden maken de plaat noemenswaardig. De ep mag dan slechts vijf nummers tellen, Walk, Fly, Swim doet niet onder voor werk van bands als Balthazar. Een waardevolle toevoeging aan het Belgische indie-repertoire. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s