Anna B Savage – These Dreams ep

Wake up‘ gilt Anna B Savage mij keihard in mijn oor, in de eerste seconden van haar nieuwe ep These Dreams. En probeer als je dat hoort maar eens niet bij de les te zijn. De bijzondere stem van Savage snijdt door merg en been, doet in de keeltonen, het licht nasale karakter en de lenige buigingen natuurlijk aan Antony Hegarty denken. Barok, alsof je een opera bent binnengewandeld. Een stem die zich niet laat ontkennen, je kunt er niet omheen, moet luisteren, geen keus.

De ep opent met het titelnummer en het is of je een nachtmerrie inwandelt. Savage veegt je de mantel uit: ‘You havent taken enough drugs, you take too much, a lazy anxious freeloader, so privileged, a navel gazer‘. Zo dan… En ook muzikaal moet je het een paar keer horen voor je gaat vatten wat er allemaal gebeurt.

De ep telt maar vier nummers en daarbij maakt dan ook nog een cover deel uit van het aanbod; Edwyn Collins’ A Girl Like You. Toch moet je ‘m tot je nemen, want het is betoverend mooi en leidt je in een wereld die zijn gelijke toch haast niet kent. Neem nu die cover van dat sexy hitje uit 1994: dat liedje rukt ze aan stukken, giet er zuur overheen tot alleen botten overblijven en maakt er een sinister werkstuk van, een avontuur, een achtbaan.

These Dreams is een ep die wordt uitgegeven in de aanloop naar de tour van Savage in het Verenigd Koninkrijk en daarna ook in Europa. Voor liefhebbers van buitenissige creatieve pop een klein maar o zo mooi cadeautje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s