Lil’ Louis, Amsterdam, 24 oktober 1998

Eind jaren-80 draai ik in het jeugdhonk in mijn geboorteplaats regelmatig plaatjes. Veel new wave: The Cure, Joy Division, dat soort werk. De cd’s en platen die we er draaien worden ingekocht door de muziekcommissie.

Lil’ Louis by Michel Mees

En ineens staat daar – het is ondertussen 1989 – tussen al die donkere jaren 80 muziek een plaat die ervoor zorgt dat ik verslingerd raak aan Dance: French Kiss. Dit klinkt zo anders dan alle andere muziek die ik tot nu toe gehoord heb. Die groove, dat repeterende ritme en die bizarre break met een kreunende dame maken dat ik om ben! 

Zo’n tien jaar later ben ik op het Amsterdam Dance Event. En daar loopt ie gewoon: Lil’ Louis, de man, die mij bekeerde met zijn hypnotiserende plaat! Voor een portret is weinig tijd, Louis heeft een minuutje. ‘You changed my life man,’ kan ik hem nog net toeroepen voordat ie verder loopt, de massa en de nacht in.

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s