Steve Rachmad, oktober 2005

Voor het album Neo Classica van de Amsterdamse techno dj en producer Steve Rachmad moet een cover geschoten worden. Hierbij willen we de schijnbare tegenstelling uit de titel op een of andere manier in een beeld omzetten. Ik maak allerlei portretten van Steve maar een echt goed coverbeeld zit er nog niet bij.

Steve heeft een mooi Charles Dickensachtig pak bij zich en een kekke Adidas outfit. Ik probeer combinaties met de kledingstukken te maken maar dat ziet er ronduit geforceerd uit. In de prachtige hal van het oude Amsterdamse grachtenpand dat we tot onze beschikking hebben bevindt zich echter een spiegeldeur. Door die spiegel borrelt bij mij een ideetje op.

Steve Rachmad by Michel Mees

Ik laat hem achtereenvolgens in beide kostuums voor de spiegel staan. De twee foto’s snijd ik doormidden en plak ze omgewisseld weer aan elkaar. Zo heb ik nieuw en klassiek in hetzelfde beeld gevangen en hebben we onze cover! 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s