Massive Attack, Düsseldorf, 4 november 1998

De sfeer is allesbehalve uitgelaten in de catacomben van de Philipshalle, een grote sporthal in Düsseldorf, die desalniettemin tot de nok is uitverkocht. Aan de kaartverkoop ligt het dan ook niet: het gaat gewoon niet helemaal lekker met de jongens van Massive Attack. (Het album Mezzanine, dat eerder dit jaar verscheen, is moeizaam tot stand gekomen en er is onvrede binnen de groep over de muzikale koers) 

Massive Attack by Michel Mees

De mannen willen niet samen aantreden voor het interview en ook de aansluitende photoshoot willen ze separaat. Ze kunnen elkaars bloed wel drinken lijkt het. De ruimte waarin ik de heren moet fotograferen is ook nog eens verre van inspirerend.  

Ik maak close-up portretten met licht vanonder. Ik doe dat zodanig dat het licht alleen op hun gezichten valt en de rest van de lelijke ruimte wegvalt. Thuis, in mijn doka belicht ik de verschillende negatieven samen op één beeld en de heren zijn weer een eenheid. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s