Wedding In Berlin In Rotown

Ik denk dat ik lek ben, ik moest wéér huilen. Afgelopen zaterdag was ik bij een bruiloft en ik heb een uur lang alleen maar zitten snikken. Ik was blij dat de twee liefste jongens van Rotterdam elkaar hadden gevonden en ik was blij dat er ook een wereld is waarin niemand met z’n ogen knippert als twee mannen willen trouwen. En ik denk dat als de Pet Shop Boys er ook bij waren geweest, zij net zo hard hadden moeten huilen.

Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik kan me voorstellen dat een artiest een liedje schrijft waarvan hij of zij meteen al weet dat het tot in de lengte der dagen gedraaid zal worden op speciale gelegenheden. Oké, ik snap dat Eric Clapton heel wat te verwerken had en dat Tears In Heaven niet is geschreven met de bedoeling in de begrafenis top 10 terecht te komen, maar het lijkt me dat Freddie Mercury bij de eerste zinnen van het refrein al doorhad dat We Are The Champions eeuwig bij overwinningen, prijsuitreikingen en inspirational talks zou worden gedraaid.

Zaterdag had een bont gezelschap zich verzameld in Rotown en zat vol verwachting in het Backstage Café. Klokslag twaalf uur klonken de eerste noten van Wedding In Berlin van de Pet Shop Boys en één voor één verschenen de getuigen van het bruidspaar die door de zaal naar hun stoel dansten. Op het hoogtepunt van het nummer ging er weer een deur open en stonden de bruidegoms klaar. Ook zij dansten naar de plek toe waar de huwelijksvoltrekking zou plaatsvinden.

Toepasselijker kon niet: ik weet niet anders dan dat mijn twee vrienden van het hele leven één groot feest proberen te maken.

Misschien schrijft niet elke artiest specifiek voor iets of iemand een liedje, maar toen de Pet Shop Boys aan Wedding In Berlin begonnen, moeten ze de bruiloft van dit echtpaar in gedachten hebben gehad. Dat kan niet anders.

Minke Weeda

Foto: Mick de Witte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s