Dubbel feest bij albumpresentatie Kieff

Een albumpresentatie met veel vrienden en bekenden én een eerste show zonder afstand. De presentatie van het debuutalbum van Kieff in Cinetol groeide vrijdag 2 juli uit tot een euforisch feestje. Fans van Kieff gingen extra uit hun bol omdat zij weer eens een show in een volle zaal mochten bijwonen. Dubbel feest, meldt fotografe Susana Martins die er getuige van was.

Tekst en foto’s: Susana Martins

De vier van Kieff speelden twee shows: een voor een publiek dat anderhalve meter afstand moest houden, en een tweede in een bomvolle zaal met enkel geteste of gevaccineerde personen. Het eerste optreden was buitengewoon sfeervol. In de half gevulde zaal met publiek op stoelen werd sfeervol verlicht en projecties op het podium voegden wat extra’s toe aan het spel van Kieff. Het voelde meer als een intieme pre-party met wat vrienden en familie. Kieff speelde werk van hun nieuwe album en nog wat ouder werk.

Ondertussen groeide het geroezemoes vanaf het terras van Cinetol al gestaag waar het publiek zich verzamelde voor de show in een volle zaal. Voor het eerst in een jaar, en de opwinding dat dit nu eindelijk weer eens mocht was duidelijk te voelen in de menigte fans, vrienden van de band en collega muzikanten van andere bands. Netjes moest iedereen bij het betreden van de zaal laten zien dat zij waren getest of gevaccineerd. Dat kon de pret niet drukken en de sfeer werd in de zich vullende zaal al snel uitgelaten. De opwinding was duidelijk te proeven in het publiek en tijdens het optreden ging het dan ook al snel los tot en met een echte moshpit en crowdsurfing. Veel mensen kenden elkaar vanavond en hadden een relatie met de band en die waren duidelijk gekomen om er met elkaar een leuk een feestje van te maken.

Kieff speelde nogmaals de nummers van hun debuutplaat, aangevuld met wat smakelijke covers. Het voelde als een prachtig kleurrijk einde aan een vervelende en grauwe periode. En een mooie start voor Kieff voor een tour waarin zij ook tot ver over de grens hun talent kunnen laten zien.

Bekijk ook het video interview met Michiel Thompson over het debuutalbum van Kieff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s