Pom Pom Squad – Death Of A Cheerleader

Net als op debuutalbum Ow zijn de nummers van het kwartet punkrockers uit Brooklyn vooral kort. De veertien puntige en catchy liedjes op Death Of A Cheerleader worden er dan ook in een stief half uurtje doorheen gejaagd. Is dat erg? Nee, geenszins. De muziek op dit tweede album klinkt even vertrouwd als verfrissend. Soms herinnert het me aan grunge van begin jaren-90. Het maakte in elk geval dat ik het debuutalbum van Belly (Star) uit 1993 weer eens afstofte.  

Death Of A Cheerleader lijkt iets lichter van toon dan het debuut van de band rond lead vocalist Mia Berrin, die de groep in 2017 oprichtte nadat zij eerder onder die naam solo optrad. Single Lux beet het spits af in maart 2021 en werd gevolgd door Head Cheerleader en Crying. Op eerstgenoemde is van die lichte toets nog niets te merken. Samen met Cake dat op het album eraan voorafgaat is het redelijk vurige punkrock. Beide klokken ze, de ongeschreven punkrock-traditie getrouw, onder de twee minuten. Samen met Shame Reactions behoren ze tot mijn favorieten op dit zeer verdienstelijke album.  

Head Cheerleader zou je kunnen zien als het eerste nummer van het album. Het wordt voorafgegaan door Soundcheck, een instrumental rond het thema Mr. Sandman dat later ook terugkomt op Be Good. Maar goed, Head Cheerleader dus, is een uptempo en onmiskenbaar van Amerikaanse makelij rocknummer. Het wordt gevolgd door die andere single, Crying, dat veel meeslepender klinkt. Met Second That, een semi-akoestische ballad, wordt er nog even getemporiseerd, waarna met duo Cake en Lux het gaspedaal tot het metaal wordt ingetrapt. 

Pom Pom Squad brengt met Death Of A Cheerleader een onderhoudend album dat al na een enkele keer luisteren ernaar doet verlangen het opnieuw af te spelen. Dat een cover over het algemeen – mits goed uitgevoerd – de feestvreugde verhoogt, wordt bewezen door Crimson & Clover, die de meeste mensen kennen in de coverversie van Joan Jett and the Blackhearts. Geen reden om het album te kopen, maar dat hoeft ook niet, want de overige nummers geven reden te over. Sterker nog, we kijken stiekem al uit naar album nummer drie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s