Mijn ondoorgrondelijke Facebookvrienden

Soms vraag je je dingen af waar je niet speciaal antwoord op hoeft te krijgen. Verklede mensen op straat, een flard van een gesprek over ene Jeroen die iets vreselijk heeft gedaan, stickers op lantarenpalen van een huilend kind, je hoeft niet altijd precies te weten hoe het zit om het toch te waarderen.

Een deel van het werk van de promo-afdeling is het doorgronden van social media. Onze marketeers proberen potentiële kaartkopers te bereiken om ze op de hoogte te houden van concerten die we geven. Hoewel dat meestal aardig lukt, is het niet altijd even makkelijk, vooral omdat de wetmatigheden van bijvoorbeeld Facebook steeds veranderen. Zo hoor ik vaak geklaag over doelgroepen die ineens niet meer getarget kunnen worden en weet niemand meer precies wat je wanneer moet posten voor het grootste bereik. Net als je denkt dat berichten het meest worden gelezen als je er een video bij doet en ze rond de lunch post, veranderen de algoritmes en lijkt er om 12.00 uur niemand geïnteresseerd in wat je zegt.

Mij viel laatst ook ineens iets nieuws op. Plotseling doken er in mijn tijdlijn berichten op van bekende personen of pagina’s die ik zeker niet volg. Bij zulke berichten werd vermeld dat een van mijn vrienden commentaar had gepost. En inderdaad, als ik even naar beneden scrolde, zag ik soms zelfs meerdere van mijn Facebookvrienden aan een acteur vertellen wat hun favoriete film als kind was, of aan een nieuwszender welk advies ze zichzelf zouden geven als ze tien jaar terug in de tijd konden gaan.

Ik heb geen idee waarom ik dit ineens te zien krijg en ik vraag me af of die Facebookvrienden dit altijd al deden. Misschien niet en is het gewoon de verveling die nu zo is toegeslagen dat ze uit pure ellende bandnamen gaan bedenken die door één woord te veranderen ineens heel grappig zijn? Of misschien hadden ze juist al jaren het-meest-verdrietige-verhaal-dat-uit-slechts-vier-woorden-bestaat paraat en was het wachten op die ene acteur die er eindelijk naar vroeg?

Ik snap er eerlijk gezegd helemaal niks van, maar ach, je hoeft niet altijd precies te weten hoe het zit om het toch te waarderen.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s