The Notorious B.I.G., Rotterdam, 6 juli 1996

Het lijkt backstage in De Kuip wel drukker dan op het veld, waar toch circa 20.000 Hiphop-, rap- en R&B-fans verzameld zijn voor de eerste editie van het Real Hot Festival. De artiesten komen er een voor een langs om te poseren voor de verzamelde pers. Onder hen grootheden als Lil’ Kim, Coolio, 3T, Jodeci en de hoofdpersoon van dit beeldverhaal: Christopher Wallace. 

The Notorious B.I.G., a.k.a. Biggie Smalls, heeft net opgetreden met zijn Junior M.A.F.I.A. als hij zich meldt. Hij transpireert en heeft een grote witte handdoek om zijn nek. Fotografen, journalisten en fans verdringen zich. Dat moet ook wel, want binnen anderhalve minuut is hij weer verdwenen. 

The Notorious B.I.G. by Michel Mees

Thuis ontwikkel ik de film, niet wetende dat mijn thermometer stuk is. De negatieven lijken onbruikbaar. Een nieuwe kans om hem voor mijn lens te krijgen is er niet. Amper acht maanden later maken vier kogels in zijn borst een einde aan het leven van Wallace. Pas jaren later weet ik met behulp van digitale technieken de negatieven zo te bewerken dat het resultaat er mag wezen. Het is even alsof ik Biggie Smalls weer tot leven wek. Onzin natuurlijk, maar ik ben blij dat ik deze foto’s nog heb. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s