Sleater-Kinney – Path Of Wellness

You Can Never Love Me Enough! zingen Corin Tucker en Carrie Brownstein van Sleater-Kinney in koor in het titelnummer van hun nieuwe album. Dat past mooi bij het beeld dat ik van de dames heb gevormd, zo door de jaren heen: twee zondagskinderen die het gewend zijn in het centrum van de aandacht te staan en geen moment aan zichzelf twijfelen – op z’n Hollands samengevat: twee verwende nesten. Maar zeg er g erust wat van, stralen ze uit op Path Of Wellness, een plaat met een hoog eat this-karakter.

Het werkt kennelijk bevrijdend om je drummer uit de band te flikkeren. Dat levert weer nieuwe energie en inspiratie op. Janet Weiss vertrok mokkend en Tucker en Brownstein kwamen daarna al heel snel op de proppen met een nieuwe plaat die ze lieten produceren door St. Vincent. Hoekig en elektronisch, meer St. Vincent dan Sleater-Kinney naar mijn smaak. Maar wellicht wel methodisch om een waterscheiding te trekken tussen toen en nu. En zie hier, bij verrassing hebben Tucker en Brownstein al weer een nieuwe plaat gemaakt waar het plezier vanaf spettert. Zelf geproduceerd dit keer. En het is een stapje terug naar hun eigen stijl, al zit er in de bagage wel weer meer ervaring. En dat hoor je terug in een paar pure popliedjes met sterke refreinen. Worry With You is schaamteloos catchy. En luister naar hoe ze in dat nummer hun overstuurde gitaren laten uitklinken en feedbacken; je ziet ze in gedachten tevreden naar elkaar gebaren: yeah, rock ’n roll!

Path Of Wellness moet vrij snel in elkaar zijn getimmerd en ook dat hoor je terug. De productie is voor Sleater-Kinney ongewoon gladjes. Niet alle songs zijn even sterk. Tomorrow’s Grave zit wat gekunsteld in elkaar en Down The Line had gerust mogen ontbreken. Want de plaat herbergt voldoende leuke songs. Neem bijvoorbeeld Shadown Town dat bol staat van de emotie. Tegelijk laat Path Of Wellness ons een Sleater-Kinney horen dat meer poppy is dan ooit. En gewoon haar eigen koers volgt. Het is al met al best een leuke enthousiaste gitaarplaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s