Von Veh – Rubbing Makes It Worse

Enige tijd geleden al kwam de EP Rubbing Makes It Worse van de Amsterdamse alternatieve indieband Von Veh uit. Het quintet onder aanvoering van zangeres Mariska Lie A Ling schreef een vijftal nummers waarvan diverse als single werden uitgebracht gedurende de lockdown van 2020. Ook bewerkten ze een nummer van The Babys, Everything I Think Of You. Hoewel ze een fijne eigen draai aan het nummer gaven, waardoor het volledig ‘vervohveht’ is, haalde het de EP niet omdat de licentie niet op tijd rondkwam. Mocht je er nieuwsgierig naar zijn, check dan de band eens op Bandcamp. 

Met Rubbing Makes It Worse geeft Von Veh een vervolg aan debuut EP No Tremossos. Dat de nummers in het verlengde liggen mag de pret niet drukken. Sterker nog, Von Veh toont vormbehoud en fans weten wat ze in huis halen. De muziek is een mix van indie en alternatieve die soms naar grunge neigt. De stem van Lie A Ling doet enigszins denken aan die van Kim Deal (Pixies, The Breeders). Wie luistert naar SoCol zal dit beamen, en ook muzikaal zullen dan overeenkomsten worden gevonden. Een andere band die voor inspiratie zorgt is Sonic Youth en dit kan je terug horen op bijvoorbeeld Hurry Home. 

Eerder namen wij Apparently Not op in onze wekenlijkse playlist. Het is het langzaamste en langste nummer van de EP. Het viel ons op doordat country-elementen zijn toegevoegd aan de shoegaze die met name wordt gedragen door onheilspellende drums. Dat het nummer in het midden staat lijkt geen toeval, want het verbindt op indrukwekkende wijze het meer uptempo en punkachtige 6AM en eerdergenoemde Hurry Home.  

Von Veh levert met Rubbing Makes It Worse een puike EP af, die ernaar doet verlangen om de band eens live te aanschouwen. Alleen al de hynotiserende gitaarriffs van Openly Remember, waarmee de EP wordt afgetrapt, staan wat ons betreft garant voor een bruisende show. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s