The Datsuns – Eye to Eye

Het was even wachten op de opvolger van The Datsuns, maar na het in 2014 uitgebrachte Deep Sleep ziet Eye To Eye nu het daglicht. De uit Cambridge afkomstige Nieuw-Zeelanders tappen op deze nieuwe langspeler nog steeds uit het garage-rock vaatje, gooien er een vleugje stoner doorheen en voegen keyboards naar smaak toe.

Spoiler alert: dit gerecht valt erg goed op de maag. Het album kent een furieuze opening met Dehumanise. Twee en een halve minuut onvervalste rock met kop en staart. De single Brain To Brain is een typisch Datsuns nummer met een heerlijk refrein, een gitaarsolo van jewelste én o zo fijne keyboards. Het nummer gaat over het feit dat het zo nu en dan gezond is om volledig afstand te nemen van de digitale wereld om weer tot jezelf te komen.

In Raygun’en ‘Suspicion haalt het kwartet onder leiding van zanger Dolf Datsun de voet wat van het gaspedaal af. Juist in deze wat langere en stonerachtige liedjes komt het verfijnde gitaarspel van Christian Livingstone erg goed tot zijn recht.

The Datsuns hebben met Eye To Eye allesbehalve een hapklare brok rock afgeleverd. Sterker nog: het is een heerlijke veertig minuten durende luistertrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s