Sven Väth, Frankfurt, 11 februari 2000

Journalist Gerd-Jan, perspromotor Berry en ik komen in de middag na een lange autorit aan bij het kantoor van Cocoon, het label van Sven Väth. De dj is zijn set aan het voorbereiden en heeft koffers vol vinyl rondom zich uitgestald. Op mijn vraag waarom hij gouden SL 1200’s heeft antwoordt hij zonder spoor van ironie: ‘Because they exist.’

Sven Väth by Michel Mees

Later die dag druipt het zweet van het plafond in Club U60311, een voormalig metrostation in het centrum van Frankfurt. Väth draait met ontbloot bovenlijf een meedogenloze set. Het is een compleet gekkenhuis. Hij lijkt niet te stoppen. Wanneer we de volgende ochtend om tien uur uitgeput de club verlaten en de straten al vol met shoppende Duitsers zijn, staat Sven nog steeds te beuken.

Het winkelpubliek staart ons enigszins verbaasd aan, alsof ze denken, waarom lopen die vage gasten hier? Ik denk bij mezelf: because we exist! 

In herinnering aan Gerd-Jan † 2 augustus 2013 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s