Willie Nelson, Amsterdam, 7 juni 2000

We zijn in de catacomben van Paradiso op zoek naar Willie Nelson. Iemand zegt: ‘Hier is hij niet, hij zit lekker buiten in z’n truck!’ 

Verstond ik nou truck?  Eenmaal buiten zien we een grote Nightliner die naast Paradiso geparkeerd staat. Binnen zit Willie aan een mok dampende thee en zo te zien speelde hij even daarvoor met iemand een potje schaak.  

Willie Nelson by Michel Mees

Willie is een relaxte man. Hij nodigt ons uit om te gaan zitten en ook wij krijgen een kop thee. Willie is heel gewoon en wars van sterrenstatus. Voor hem geen hotel, hij is als een vrachtwagenchauffeur, die slaapt ook gewoon in de cabine van zijn truck. 

Na het interview excuseert hij zich, hij moet zo gaan optreden. Ik schiet nog snel een portret en we krijgen zijn laatste cd mee. Die draai ik nog wel eens, onder het genot van een lekker bakkie thee. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s