Grauzone noodgedwongen online

De sessie van Tomo, Go & Kohei uit Japan is vrijdag 21 mei te zien

Komend weekeinde, vrijdag 21 en zaterdag 22 mei, kun je het Grauzone festival vanuit je luie stoel thuis volgen. Het festival dat focust op underground muziek van wave, electro tot experimenteel, wordt in verband met de pandemie noodgedwongen online gehouden. Dat zorgt er wel voor dat je twee avonden kunt genieten van sessies van verschillende vernieuwende acts – met dit keer speciale aandacht voor België – en opnamen van spraakmakende acts die eerder te zien waren op Grauzone.

Op het programma staan onder andere Luis Vasques (die we kennen van The Soft Moon), King Hannah dat dit jaar een prima ontvangen album uitbracht, Zanias uit Australië, Pablo Bozzi uit Frankrijk en Tomo, Go & Kohei uit Japan. Uit de Nederlandse scene zijn onder andere Spill Gold, Jozef van Wissem en postpunk-act Global Charming uitgenodigd. Speciale aandacht is er voor alternatieve muziek uit België. Dat levert een indrukwekkende line-up op met onder andere Amenra (speelt een akoestische set), Whispering Sons (dat binnenkort met een knaller van een nieuw album komt), SONS, Sylvie Kreusch, High Hi en Rumours. Ben je lekker in de stemming, dan zijn er ook dj’s die je live kunt volgen.

Intussen is het tijdsschema bekend met een volledig overzicht van het programma. Dat schema vind je hier.

Om de stream te kunnen zien moet je een ticket aanvragen bij Paard. Het is ‘pay what you want’. Je ticket kun je hier bemachtigen, door rechts op de pagina voor ‘Aanmelden’ te kiezen.

De postpunk van Global Charming staat op zaterdag 22 mei op het programma

Foto’s: Nikki Born

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s