Monomyth, Den Haag, 26 september 2017

Monomyth vraagt me voor een nieuwe bandfoto. De Haagse band heeft een nieuwe gitarist en dat willen ze de fans laten weten. Er is geen tijd om af te reizen naar een locatie. Het liefst combineren ze de shoot met een repetitie en dus moet ik de foto vlakbij de oefenruimte schieten, in hartje centrum. In mijn hoofd mix ik mijn Queens Of The Stone Age-portret met de beruchte kofferbakscène uit Reservoir Dogs. 

Voilà, het idee is er. Er wordt een kennis met een dikke Amerikaanse auto geregeld en we duimen voor mooi weer. Dat mijn camera een wifi-connectie kan maken met mijn telefoon biedt uitkomst. De camera gaat in de achterbak. De band gaat er omheen staan. De nieuwe gitarist, Boudewijn Bonebakker, mooi centraal in beeld. Ik maak de foto kijkend op mijn telefoonscherm. Binnen 10 minuten zijn we klaar! 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s