Queens Of The Stone Age, Tivoli, 21 augustus 2001

Queens Of The Stone Age treedt vanavond op in Tivoli. Drie jaar geleden speelden ze hier ook. Toen voor een halflege zaal, maar vanavond is het stijf uitverkocht.  

Aan mij de taak om een mooi portret van de band te schieten. Ik vind Tivoli aan de Oudegracht echter geen fijne locatie. Het liefst zou ik ze in een woestijn willen neerzetten. Dan maar naar buiten.

Queens Of The Stone Age by Michel Mees

Dat is natuurlijk niet veel beter. Het centrum van Utrecht lijkt in de verste verte niet op een lege zandvlakte. Gelukkig schijnt de zon. Ik ga op de grond liggen met de mannen bandleden om me heen, zodat ik de pittoreske grachtenpandjes kwijt ben.  

De mannen van QOTSA maakt het allemaal niks uit. Echt veel zin hebben ze er niet in. Ze roken wat en maken flauwe grappen onderling. Ik gebruik een gouden reflectiescherm om het felle woestijnlicht na te bootsen. Mark Lanegan is de enige zonder zonnebril. Hij knijpt met z’n ogen. Yes! Dit komt heel dicht bij het beeld dat ik in mijn hoofd heb. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s