De sneltest van Left of the Dial

Als we een dag eerder beginnen, is het sneller tijd voor Left of the Dial. Dat was de gedachte. We zijn nu al zo lang alleen maar bezig met opgenomen projecten, we willen eindelijk weer eens aan de slag met een live-evenement. Dus we keken elkaar aan en besloten dat het in oktober gewoon gaat gebeuren en dat het groter en mooier dan ooit wordt. En wat is er mooier dan twee dagen feest? Precies, drie dagen feest!

Left of the Dial gaat dit jaar een drie dagen durend evenement worden. Met meer locaties, meer bands en dus hopelijk meer publiek. Daar hebben we straks in elk geval de ruimte voor, alleen moet iedereen nog wel willen komen natuurlijk.

Nu luidt het Oudhollandse gezegde: hoe meer mensen, hoe meer sukkels, dus hoeveel zin ik er ook in heb, ik houd toch ook een beetje mijn hart vast. Tot nu toe was ons publiek heel erg leuk. Lieve mensen die blij waren met elke nieuwe naam die werd aangekondigd, ook al hadden ze nog nooit van de band gehoord. Dan gingen ze zich toch gewoon inluisteren, geen probleem. Even in de rij staan? Dat hoort bij een festival, daar deden ze niet moeilijk over. Maar het allervriendelijkste waren ze toen we vorig jaar daags voor het festival de boel moesten afblazen. We kregen zoveel hartverwarmende berichten die ons zoveel energie gaven, dat we er een collage op posterformaat van hebben gemaakt. Die hangt bij ons op kantoor zodat we er elke dag aan worden herinnerd voor wie we Left of the Dial organiseren.

Maar ja, nu is het dus de bedoeling dat het festival groter wordt, en natuurlijk is iedereen welkom, maar het liefst zou ik nieuwe mensen een vragenlijstje laten invullen voor ze een kaartje kopen. Gewoon om even zeker te weten dat ze niet door bands heen praten. Of dat ze andere bezoekers in de pit oprapen als die omver worden geduwd. Ik zou ook informeren of ze de bands die ze het beste vonden, denken te gaan steunen door zoveel mogelijk van hun merchandise te kopen.

Als we dan toch bezig zijn, zou ik ook mensen laten aanvinken dat ze nooit moeilijk doen over wie er een rondje gaat halen en dat ze altijd netjes checken of die ene dronken vriend veilig is thuisgekomen aan het einde van de avond. En voor mij persoonlijk zou ik aan alle mensen boven de 1.70m willen vragen of ze van plan zijn voor mij te gaan staan als ik ergens een band sta te kijken. Op zich mag je dan nog steeds naar het festival hoor, alleen krijg je dan wel een geel hesje aan, zodat ik weet dat ik me uit de voeten moet maken als je binnenkomt.

Tegen zo’n simpele sneltest, die ervoor zorgt dat er alleen maar leuke mensen op het festival zijn, kan toch niemand bezwaar hebben?

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s