Debbie Harry, Kijkduin, 27 juni 1999

Blondie speelt op Parkpop, een thuiswedstrijd voor mij, dus ik ben lekker vroeg backstage om Debbie Harry te portretteren. Maar de shoot wordt telkens uitgesteld.  

Inmiddels is duidelijk dat het voor het optreden niet meer gaat lukken en als tijdens het concert in de vooravond de regen met bakken uit de hemel valt, laat ik de hoop op een goede afloop varen. Moedeloos staar ik voor mij uit. Harry’s manager heeft met me te doen.  

‘Come with us to the hotel, we can do the shoot over there.’  

Debbie Harry by Michel Mees

Na het concert duurt het lang voordat we eindelijk in de tourbus naar het Atlantic Hotel in Kijkduin zitten. Het is opgehouden met regenen maar het wordt steeds donkerder. Ik vrees dat het niks meer gaat worden, maar uiteindelijk is het geluk toch met mij. Net voordat de zon definitief in zee zakt, schiet ik met de motordrive pijlsnel mijn rolletje vol. Hebbes! 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s