Basement Jaxx, Amsterdam, 24 maart 1999

Over drie weken staat Basement Jaxx in Paradiso. Vandaag heb ik de heren voor mijn camera in het American. De sfeer is vrolijk en ontspannen. Het duo maakt continu grapjes over mijn gelijkenis met een van hen: Felix Buxton. Of ik niet af en toe zou willen invallen. Ik wimpel het af. Niets voor mij al die aandacht. 

Basement Jaxx by Michel Mees

Het stijf uitverkochte concert van Basement Jaxx is net afgelopen. In Paradiso heerst een uitgelaten sfeer. Ik loop op de trappen van de poptempel. Mensen klampen me aan. ‘It was really great man.’  Ik krijg een biertje van iemand. ‘Felix, you rocked!’ zegt een meisje. Ze geeft me een kus op mijn wang. 

Glimlachend denk ik terug aan de fotoshoot in American Hotel. Eigenlijk is het zo slecht niet om even in Felix’ schoenen te staan. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s