The Chemical Brothers, Londen, 29 mei 1999

Tom Rowlands en Ed Simons zien er vermoeid uit. Het is een lange dag. Voor mij ook, want ik moest vanochtend vroeg naar Schiphol om mijn vlucht naar Londen te halen. Even op en neer voor een shoot met The Chemical Brothers. Het is prachtig weer als ik aankom bij het kantoor van het platenlabel, eigenlijk jammer om binnen te fotograferen. Ik vraag dus of we misschien op het dak mogen. Het mag. 

Daar blijkt dat de heren er helemaal doorheen zitten. Ik ben de zóveelste fotograaf vandaag. Ze willen eigenlijk alleen nog zittend op de foto. Ik vind het best.  

The Chemical Brothers by Michel Mees

Als twee zandzakken zitten ze me aan te gapen. Dan kijkt Tom op zijn horloge. Duurt het nog lang? Ed is eigenlijk al bijna weg. Ik druk af.  

Later vraagt iemand bij het zien van deze foto: ‘Bij welk station was dat eigenlijk?’ Onbewust heb ik een foto gemaakt van The Chemical Brothers die op de trein zitten te wachten. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s