El Michels Affair – Yeti Season

Tussen al het geweld van postpunk en andere opdringerige uitingen waar we ons dagelijks over opwinden, is het af en toe heerlijk even iets op te zetten waar je door geamuseerd wordt en bij kunt ontspannen. Maar dat liefst wel je aandacht vasthoudt. Zoek je zoiets, dan is deze plaat een aanrader.

El Michels Affair is een gezelschap uit New York rond niemand minder dan Leon Michels. Hij is een van de oprichters van Sharon Jones & The Dap-Kings, maar speelde ook met Lee Fields, Charles Bradley en Wu-Tang Clan. Met zijn Affair maakt hij cinematic soul, zo duiden ze het genre in de VS. En dat geeft aardig weer waar we hier mee te maken hebben. Filmische muziek, met een beetje een retro sound en een warm kloppend hart, ploppende baslijntjes die zo gepikt lijken te zijn van James Last… je kent het wel.

Yeti Season heeft een heerlijk ontspannen sfeer waarbij het een puzzel is om de muzikale invloed geografisch te duiden. Je hoort elementen van Mexicaanse mariachi, Japanse zuchtmeisjes, Air-achtige synthlijntjes en drums die zo van de Dap-Kings zouden kunnen zijn. Het ene moment waan je je in China, dan weer in Japan, dan hoor je weer Arabische invloeden. Trek je daartussen lijnen, dan komen we zo in de regio van India uit en daar komt Pya Malik vandaan, wiens zoete vocalen een flink deel van de nummers op Yeti Season sieren. Bijvoorbeeld op Murkit Gem, dat het vast goed doet op de dansvloer, als iedereen al wat op heeft.

Yeti Season is een warme soundtrack voor een gezellige avond, die je gerust op de achtergrond kunt opzetten, maar je ook leuk gaat vinden als je ‘m eens hard opzet en er fijn al het moois vanaf wilt luisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s