Karl Hyde, Amsterdam, begin jaren 00

Het zal ergens in de eerste jaren van dit millennium zijn geweest. In die tijd kreeg ik de heren van Underworld regelmatig voor mijn lens. Bijvoorbeeld in Londen of Brussel en zoals deze keer in Amsterdam. Het voelt dan alsof of je een bekende tegenkomt op straat.  

Karl Hyde by Michel Mees

Voordat we aan het werk gaan keuvelen we over van alles en nog wat. Artiesten vinden het na een lange dag vol interviews sowieso prettig om niet over muziek te hoeven praten. Karl vertelt mij bijvoorbeeld dat hij graag tuiniert en we praten hier even over door. Hoewel dat gesprek aardig loopt, en ik het idee heb dat hij mijn niet al te beste Engels goed begrijpt, verandert dat tijdens de shoot. 

Ik vraag hem: ‘Can you look straight?’

Karl moet ontzettend lachen. Hij ligt bijna op de grond. Wanneer het tot mij doordringt wat ik eigenlijk heb gezegd, barst ik ook in lachen uit. Het duurt even voor we weer verder kunnen. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s