Bones Owens – Bones Owens

Mijn vader had ooit een plaat van Buck Owens in de kast: I’ve Got A Tiger By The Tail. Ik moest eraan denken toen ik het debuutalbum van Bones Owens in handen kreeg. Bij mijn weten zijn de twee geen familie, dus je kunt deze inleiding gerust vergeten, als je maar wel verder leest. Wat de twee behalve hun achternaam gemeenschappelijk hebben is dat ze beide countrymuziek maken. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat Bones een stuk steviger klinkt – geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.  

Twee EP’s had Owens nodig als opmaat naar een debuutalbum. De aanloop is te vergelijken met een hinkstapsprong, want voor zijn debuut gooide hij het roer om en waagde de sprong van brave americana naar meer swamprock geörienteerde rootsmuziek. Het resultaat is een kruising tussen Jake Bugg, Kurt Vile en Eagles Of Deathmetal.  

Het titelloze debuut Bones Owens staat bomvol energieke nummers met krachtige riffs en catchy refreinen. Owens gaat van kiet met Lightning Strike, dat ook als eerste single is uitgebracht. Het is een gemakkelijk in het gehoord liggende poprocksong met 60’s garage-invloeden. Hetzelfde horen we terug op Keep It Close. Dirty ‘n gritty, maar zonder rafels. Tenslotte wordt uitgepakt met Keep On Running, met vier minuten op de klok het langste nummer van de plaat, waarin diverse genres vakkundig worden gemixt.  

Bones Owens werd opgenomen in The Smoakstackstudio in Nashville met studio-eigenaar Paul Moak (Marc Broussard, Blind Boys of Alabama) als producer. Daarnaast horen we Jonathan Draper (All Them Witches) op de bas en Julian Dorio (Eagles Of Death Metal, The Whigs) op drums. Dat de nummers live op tape werden gezet, maakt dat ze ook thuis vuig en vitaal uit de speakers razen en niet snel zullen vervelen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s