Pinegrove – Amperland, NY

Bloedmooie uitgave van Pinegrove met een bijzonder verhaal. De band met wortels in Amerikaanse traditionele country&western maar heel erg indie in de uitvoering heeft 21 (!) liedjes opgenomen in het huis waar ze jaren mochten verblijven. De huurovereenkomst voor die idyllisch ogende plek liep af. Amperland, noemden ze de plek liefkozend. En ter afscheid van dat huis, die plek en de periode waarin ze er aan hun catalogus van inmiddels vier albums bouwden, hebben ze een deel van hun liedjes in sessies in dat huis opgenomen. Als je de foto’s ziet die in een lijvig boekwerkje zijn opgenomen bij het album, zie je het plezier er vanaf spetteren.

Naast het album is ook een film gemaakt op basis van een kort verhaal geschreven door Evan Stephens Hall. De film is hieronder te bekijken.

Het huis waar het zich allemaal heeft afgespeeld de afgelopen jaren staat op de hoes, gedrukt op mooi grof papier. Alles aan de uitgave klopt. Met als belangrijkste factor natuurlijk een overdaad – 21 liedjes is echt en boel om in één keer tot je te nemen – aan prachtig sfeervolle emo-alt-country songs. Denk aan The Jayhawks, denk aan Ida, met een sound die eerder doet denken aan Built To Spill. En het komt allemaal prachtig tot zijn recht in de live-sessies. Mooi is dat het allemaal ook consistent klinkt: alle liedjes klinken binnen bepaalde grenzen gelijk. Met als earcandy af en toe eens een tokkelde banjo of een slepende pedal steel-gitaar. Maar altijd de zakelijke maar prachtige zangstem van Evan Stephens Hall, hier en daar heel smaakvol aangevuld met een tweede stem. Aanrader voor liefhebbers van dit genre.

Een gedachte over “Pinegrove – Amperland, NY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s