Richard Barbieri – Under A Spell

Ex-Japan ex-Porcupine Tree-lid Richard Barbieri keert in zichzelf in een album dat hij maakte tijdens de lockdown. Eigenlijk was de innovator in elektronische muziek van plan een vervolg te maken op zijn met vele muzikanten gemaakte album Planets + Persona dat in 2017 verscheen. Dat vond hij wel een mooi avontuur, rondtrekken en met wisselende gezelschappen live in een studio opnamen maken. Maar plots was er corona en een lockdown en werd die weg afgesneden.

Hij sloot zich dus op in zijn studio thuis en ging als in een droom aan de slag met soundscapes die passen bij de staat van zijn: als betoverd, Under a spell.

De plaat is voer voor fans van Japan en de experimentele sfeervolle uitingen van Porcupine Tree. Soundscapes meest, waarin je herkenbare elementen van die roemruchte bands waar Barbieri ooit in speelde kunt terughoren. Spookachtige muziek, spaarzaam, drijvend op tapijtjes van synths, jazzy soms dankzij prachtig ruimelijk klinkende blazerspartijen. Mijmermuziek die soms wat richtingloos aandoet waarbij je automatisch gaat hunkeren naar de kaders van Mick Karn en de structuur van de warme stem van David Sylvian.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s