Lnzndrf – II

Liefhebbers van bands als The National, War On Drugs, Beirut en Muzz opgelet: er is een nieuw album van de ‘supergroep’ Lnzndrf, gevormd door Ben Lanz (Beirut) en Scott en Bryan Devendorf (The National), aangevuld met toetsenist Aaron Arntz (Beirut, Grizzly Bear). De namen van de leden vormen, het moge duidelijk zijn, het uitgangspunt voor de naam van de supergroep.

Deze heren hebben het altijd hartstikke druk met hun hoofdbezigheden, dus kunnen alleen af en toe tijd vrij maken om met elkaar een beetje te fröbelen. Hun eerste album kwam tot stand door een lange jam-sessie op te nemen. Door dat materiaal in stukken te knippen en er dingen aan toe te voegen, ontstaan nummers.

Precies die methode is ook voor het tweede album gevolgd. Het resultaat zijn lange atmosferische composities. Het doet een beetje denken aan symfonische rockplaten uit de jaren zeventig: een lange trip met zoveel reverb dat je je met je ogen dicht waant in een Amerikaanse woestijn waar geen einde aan lijkt te komen. Goed voor in de auto ook, een nummer als Chicxulub heeft dat hypnotiserende voortbeukende ritme dat we van Wart On Drugs kennen, en je lekker het gaspedaal doet indrukken. Misschien ook wel omdat je al snel niet kunt wachten tot het einde van het nummer daar is…

Slechts een enkele compositie heeft ook een kop en een staart. Brace Yourself bijvoorbeeld, mag er best zijn. Maar vormt ook direct een van de weinige opmerkelijke momenten in deze ronduit saaie plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s