Kiwi Jr. – Cooler Returns

Nog geen jaar geleden verscheen het debuutalbum Football Money van de uit Toronto afkomstige band Kiwi Jr. Daarmee speelden de Canadezen zich in de kijker bij SubPop en voilà, daar is het twee album al. Met Cooler Returns geeft het viertal een absurdistische samenvatting van het voorbije jaar.  

Single Undecided Voters is een heerlijke satire op het moderne politieke landschap en ook op de overige nummers van Cooler Returns neemt Kiwi Jr. het bizarre jaar 2020 op de hak. Neem het titelnummer, dat een verzameling is van grappige oneliners als “Throwing dead birds into the air, singing howdy neighbours how’d you like my new ride? En zo gaat het eigenlijk aan de lopende band. Op den duur wordt het wat melig, maar doordat de nummers lekker puntig zijn en geen van allen te lang duurt – het album telt 13 nummer en klokt nog geen veertig minuten – is het toch goed vol te houden.  

Hoewel nu actueel, vrees ik dat veel nummers niet de toets des tijds zullen doorstaan. Wat dat betreft kijken we nu al uit naar het derde album van Kiwi Jr., want dat de band in staat is aanstekelijke riffs en hooks te creëren staat als een paal boven water en op zijn tijd is studentikoze indierock natuurlijk gewoon even lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s