Kelley Stoltz – Ah! (etc)

Knutselaar Kelley Stoltz heeft een ontelbaar aantal albums op zijn naam. Als eenling, lekker voort knutselend in San Francisco, poept hij er de ene uitgave na de andere uit. Altijd gitaarpop met een lichte toets, vol pakkende deuntjes. En het klinkt niet als lo-fi gepruts; eerder als een klok.

Ah! (etc) past prachtig in het rijtje van de lange reeks die Stoltz al maakte, maar heeft als voordeel dat de plaat geen grote inzinkingen kent, wat wel eens geldt voor ouder werk. Of het moet afsluiter Having Fun zijn. Het is alsof Stoltz ons met dat te makkelijk rockertje wil wijzen op de kwaliteit van de voorgaande liedjes. Want verder zijn het bijna allemaal aangename gitaarliedjes, opgeleukt met dan eens een vette baslijn, sprankelende gitaren, dan eens een smakelijke toetsenpartij of een rake riff. En dat maakt Ah! (etc) tot een leuk plaatje, niet meer en niet minder. Want wat wel opvalt is dat de plaat mij niet grijpt. Het blijft afwasmuziek.

Ben je in voor makkelijk in het gehoor liggende gitaarpop, net iets creatiever dan doorsnee? Met uiteenlopende stijlen, die zo ergens in de regio The Cure, Built To Spill en Eels ligt? Check dan toch deze plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s