Pharaoh Overlord – 6

Het blijft een eigenaardige ervaring om naar de muziek van Pharaoh Overlord te luisteren. Bijna lichtvoetige synths en typische dj-electro zet de melodieën neer. Met geluiden waar een gemiddelde zwaar op synths leunende dance act als Roosevelt zich niet voor zou schamen. Beats, sequencers, de hele rataplan komt er bij aan te pas.

Tot de zanger begint te grunten.

Pharaoh Overlord is een zijproject van drie leden van de Finse band Circle. Ooit begonnen als een manier om hun plezier in het spelen van stoner uit te leven, maar door de tijd heen, en langs inmiddels bijna ontelbare albums, zijn ze uitgekomen op een bizarre combi van elektro en zang die je bij de gemiddelde death metal groep verwacht. En de spanning zit ‘m misschien wel vooral in het brute misbruik van de keel tegen een achtergrond van vrolijk klinkende synthlijntjes.

This is Pharaoh Overlord…. Sex!‘ brult de zanger in de microfoon bij aanvang van Without Song All Will Perish, een van de vijf lange nummers op 6, de nieuwe plaat van de Finnen. Ah, dat moet je gewoon een keer hebben gehoord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s