Kelly Finnigan – A Joyful Sound

Zin om – afhankelijk van wat er van het RIVM straks mag – in je eentje, met zijn tweeën, drieën, vieren, vijven, zessen, zevenen of achten rond de pan met de kalkoen te swingen? Dan moet je deze plaat hebben. Laat je niet in de luren leggen door de hoes: die doet eerder denken aan een verzamelaar vol traditionele Ierse of Schotse muziek. Maar niets is minder waar. Achter deze plaid met Schotse ruit gaat een dampende soulplaat schuil, die klinkt alsof ‘ie midden jaren zestig is opgenomen.

Producer/zanger/multi-instrumentalist Kelly Finnigan is er net zo bedreven in als menig collega die geweldige retrosfeertjes weten op te roepen. Zet A Joyful Sound op en je bent in een tijdmachine gestapt, die terugvoert naar het moment waarop Phil Spector zijn successen boekte met swingende soulplaten, verpakt in zijn ongeëvenaarde wall of sound-productie. Nou ja, ongeëvenaard, tot nu dan. Want Kelly Finnigan steekt ‘m bijna naar de kroon en heeft daarbij natuurlijk wel het voordeel dat hij gebruik kan maken van de modernste opnametechnieken. Zo klinkt het retro en rete modern tegelijk.

Nu de verrassing: de hele plaat telt enkel kerstliedjes. Wat wil je nu nog meer in deze tijd van het jaar!? De plaat opent nog met een beetje suffig Barry White-achtige intro, maar daarna gaat het los. Heerlijk swingend, prachtige koortjes, fantastische blazers, funky baslijnen, die typische drumsound: het is genieten. Finnigan heeft het kunnen doen door gebruik te maken van een hele batterij aan specialisten op dit terrein. Op de plaat acteren muzikanten uit Durand Jones, The Dap-Kings, Monophonics, Ghost Funk Orchestra, Ikebe Shakedown, en noem maar op. Kwaliteit gegarandeerd.

Dus: het ideale kerstkado voor ouwe soulkikkers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s