Slow Worries – Careful Climb

Amsterdams Slow Worries komt eindelijk na vier jaar bouwen in een studio achter podium OCCII met hun debuutplaat Careful Climb. De band verklaart het langzame proces met het feit dat bandleden nogal druk waren met andere projecten. En ja, Gijs Loots bijvoorbeeld, die naam kom je dan inderdaad ook zo’n beetje overal tegen…

Careful Climb is een fijne gitaarplaat die doet denken aan de alternatieve indie en punkpop uit de jaren negentig. Gruizige gitaren vormen de hoofdmoot in de sound van Slow Worries. De twee gitaristen – Loots op bariton gitaar – duelleren voortdurend en hun partijen kronkelen kolkend om elkaar heen. Waarbij de gitaarsound dan meer past bij de esthetiek van straight edge- en hardcore bands uit die tijd, in plaats van de eveneens populaire grunge. En op de plaat horen we gelukkig ook een basje meestuiteren, wat de sound zeker ten goede komt. Samenvattend: dat klinkt dus heel prettig. Laat je daarvan direct overtuigen in openingsnummer Wall Stories.

Door het gitaargeweld heen weet de stem van Maaike Muntinga wonderwel altijd een weg te vinden naar je oor. De dictie en de toonhoogte doen soms wat aan Placebo’s Brian Molko denken. Niet per se een mooie zangstem, maar effectief, raak, goed verstaanbaar. Zo zingt ze de plaat vol met teksten vol verlangen en verwondering.

Careful Climb is bij eerste beluistering wel een wat grijze plaat. Er zit al bij al weinig reliëf in het het overwegend stampende midtempo en de gruizige gitaren die elk nummer weer om aandacht lijken te schreeuwen. Het is een niet aflatend bombardement, een beetje adhd, tien nummers lang, waardoor vermoeid afstompen op de loer ligt. Slow Worries’ debuut is een plaat die je misschien niet direct verovert maar met meerdere luisterbeurten wel groeit als de onderliggende catchy lijntjes langzaam maar zeker tot je door gaan dringen. En dus maar goed dat de band het al die jaren vol heeft gehouden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s