Grand Pax – Wavey

Haar vorige EP, PWR, is nog maar een half jaar oud, of Annie Pax a.k.a. Grand Pax komt met opvolger Wavey. Weer gaat het om een drietal nummers en wederom is de sfeer onderkoeld warm. De beats zijn loom, net als de zang van Pax en toch is het best spannend, bij vlagen, de dreampop die de uit Londen afkomstige Pax laat horen.  

Wat natuurlijk een deel van de spanning wegneemt is dat twee van de drie nummers op de EP al zijn uitgebracht via diverse streamingdiensten. Maar goed, het is niet meer van deze tijd om te wachten op een album, nadat een enkele single als teaser dan wel amuse luisteraars lekker maakt voor het zogenaamde hoofdgerecht. Dat Wavey zo snel na PWR is uitgebracht is ook zo’n ‘sign of the times’. Artiesten brengen liever een serie mini-albums uit in plaats van een ouderwetse langspeler.

Wie Pax langer volgt kan echter gerust zijn, Wavey ligt in het verlengde van PWR, al is de titeltrack wel iets minder dromerig en ligt het accent meer op pop dan op trip. Het nummer verwijst naar beweging, en Pax zegt hierover: “Stel je voor dat je een schaduw volgt door een drukke ruimte, luide muziek en lichten die je het zicht bemoeilijken. Het gaat uit van het idee om een ruimte te delen met iemand die maar kort bestaat.” Exact dit beeld is opgeroepen in de videoclip. Het nummer ATV ligt meer in het verlengde van de nummers op PWR en Trip, ach de naam zegt het al. 

Met Grand Pax heeft Pax definitief haar geluid gevonden. Ze heeft het dromerige, dat sinds 2018 in haar werk doorschemert volkomen omarmd en meer een weg laten vinden in de muziek, die op haar debuut-EP Phase meer uit een computer lijkt te komen dan op Wavey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s