Landshapes – Contact

De Britse band Landshapes opereerde een jaar of tien gelden nog onder de dolkomisch naam Lulu And The Lampshades. Ergens onderweg lijken ze het gevoel voor humor te zijn verloren. Landshapes nieuwe album Contact getuigt daar ook van.

Landshapes staat bekend als een psychedelische alternatieve rockband die zich eigenlijk altijd te buiten gaat aan het gebruik van effecten. Die effecten brengen het vervreemde sfeertje in hun muziek. Dat psychedelische zit dus niet zo zeer in ideeën, maar komt uit doosjes, of tegenwoordig vast uit plugins.

Hartstikke mooi dat bands proberen vernieuwend te zijn en zoeken naar nieuwe geluiden en manieren om muziek te maken. Maar als het gaat klinken als de muziek waarmee George Lucas in zijn Star Wars-films met rare muziekjes duidelijk wilde maken dat onze helden nu op een eigenaardige planeet terecht waren gekomen, sla je als band misschien toch de plank mis.

U begrijpt, ik heb het niet zo hoog op met Contact van Landshapes. Het effectgebruik klinkt soms ronduit lelijk, plastic. Daar sneeuwen de wellicht best aardige liedjes in onder. Alle beste bedoelingen van het Britse viertal ten spijt. En als singletje The Ring dan ook nog eens klinkt als een remake van een infantiel zomerhitje, gaan de luiken definitief dicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s