Living Room Heroes – Trouble In Mind

Living Room Heroes had het na twee albums goed voor elkaar. De catchy bluesrock van het kwartet uit Nijmegen werd zowel off als on stage goed ontvangen en dus begon de band enthousiast te schrijven voor de opvolger van Welcome To The Circus uit 2018. Door aangrijpende veranderingen in hun privéleven werd Trouble In Mind echter niet ‘gewoon’ een nieuw album.  Gelukkig bleek het schrijven van nieuwe nummers therapeutisch voor het verwerken van breuken binnen en buiten de band. En zo ontstond een album waarop met ontzag over het leven wordt verhaald. Het roept de vraag of Trouble In Mind ook zo goed was geworden zonder de sores die de bandleden bezighield. Wie Living Room Heroes nog niet kent, luistert ter kennismaking bij voorkeur naar This Is No Way To Be – bijvoorbeeld in onze playlist van 20 december 2020 – dat southern soul en blues zodanig mengt met rock, dat het aan Deep Purple doet denken. Where To Go is ook een goede introductie: een soulvolle southern rockballad in de stijl van The Black Crowes. Overigens zijn deze referenties slechts bedoeld ter oriëntatie van de lezer, want Living Room Heroes klinkt voldoende authentiek getuige het enigszins dreigend klinkende Money en het daaropvolgende zorgvuldig opgebouwde Devil Woman, een ingetogen bluesnummer, dat van het begin af aan bol staat van opgekropte spanning, zonder dat dit tot een uitbarsting komt. Knap. Dat het niet alleen instrumentaal goed zit, blijkt bijvoorbeeld uit het rustige slotnummer I Don’t Know Where I’m Bound, waar we net als op het bluesy openingsnummer Trouble In Mind meerstemmige zang horen.  

Met zijn derde album toont Living Room Heroes aan dat ze ondanks kommer en kwel in staat zijn om een puik album neer te zetten, dat erom schreeuwt om live ten gehore te worden gebracht. Over kommer en kwel gesproken, helaas zit dat er nu niet in, maar fans kunnen met een gerust hart vast dit album opzetten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s