Ghost Funk Orchestra – An Ode To Escapism

Ooit begonnen als een thuisopneemproject is New Yorks Ghost Funk Orchestra inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijk collectief muzikanten en live naar verluidt een krachtige showmachine. De formatie is nog het best te vergelijken met New Cool Collective. Ghost Funk Orchestra verkent net als ‘New Cool’ genres van soul, jazz, salsa tot en met psychedelische rock. Zang komt met een batterij zangeressen net iets vaker aan de beurt.

An Ode To Escapism laat zich beluisteren als een soundtrack bij een film. Een gemiddelde Bondfilm dan, uit de jaren zestig. Gedurende 17 tracks worden we van sfeer naar sfeer geleid, soms toegesproken, dan weer zoet toegezongen. Muziek om in het donker naar te luisteren, suggereert de band. En een beetje bij te relaxen, voegen wij daar dan aan toe. Want echt opwindend wordt het geen moment. Een soundtrack voor je hele rustige avonden om weg te dromen bij muziek die je niet stoort in je creatieve denkproces. You’re doing great. Are your eyes still closed?, moedigt Ghost Funk Orchestra je aan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s