Babeheaven – Home For Now

Babeheaven is een duo uit West-Londen. Nancy Andersen zingt en Jamie Travis bespeelt de instrumenten en verzorgt de productie. Bieden kennen elkaar al sinds hun vroege jeugd maar maken pas enkele jaren samen muziek. Al vroeg zijn beiden ondergedompeld in muziek. Andersens vader schrijft jingles, en de vader van Travis is oprichter van Rough Trade Records.

Home For Now is hun debuut. Al enkele jaren geven ze af en toe een single uit en boeken daar succes mee. Tijd om door te pakken dus. Home For Now is een album dat zweeft tussen triphop zoals dat een thuis heeft in Bristol met vleugen modernere r&b. Wat direct opvalt is de melancholische sfeer in de vaak romantisch klinkende muziek. Warme ronde elektronica combineert prima met de soepele stem van Andersen.

Je bent bijna geneigd te suggereren dat het duo maar beter naar Bristol kan verhuizen. Daar zullen ze zoveel herkenning ontmoeten dat ze snel ingeburgerd zullen zijn. Het nummer Human Nature is een spitting image van de sfeer van Portishead, vooral dankzij de glijdende iets overstuurde baslijn. Erg lekker nummer. Tegelijk heeft het nummer het verleidelijke zacht swingende tempo van werk van Massive Attack. Allemaal op en top Bristol.

Met Home For Now maken we kennis met een duo dat heerlijk ontspannen swingende Bristol triphop in een weer iets modernere verpakking presenteert. Blind aan te schaffen voor liefhebbers van genoemde referenties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s