Fuzz – III

Na een relatieve – Ty Segall is een bezige bij – stilte van vijf jaar is daar opeens een volgende plaat van Fuzz. De titel is geheel in lijn der verwachting. Na het titelloze debuut en het daaropvolgende II is er nu dus III. Is er verder wel nieuws onder de zon? Nou, dat valt mee. Zo horen we weer een aanstekelijke mix van garage, psychedelic rock, progressive blues en  noise  rock. Valt het dan tegen? Nee, absoluut niet. Fuzz is Fuzz … en dat is smullen. 

Het is onbegrijpelijk dat Nothing People niet als single is uitgebracht. Dit nummer is zorgvuldig opgebouwd en een showcase voor de instrumentbeheersing van het trio. Chad Ubovitch bast creatief doch strak, Segall roffelt er lustig op los en als niet staccato wordt gezongen soleert Moothart. Maar goed, eigenlijk geldt dat voor alle nummers. Zoals dat hoort met powertrio’s, halen de heren het beste in elkaar boven. Zo soleert Charles Moothart op het ruim zes minuten durende Time Collapse het nummer vanaf de helft naar het eind op Jimi Hendrixachtige wijze. Het nummer begint bluesy, waarna het noise en rock opzoekt. Ook op End Returning, het slotnummer, wordt rustig de tijd genomen. Zo begint ook dit nummer relatief rustig en wordt steeds wilder om te eindigen in een storm van rollende drums, beukende bas en gierende gitaren, waarbij knap wordt teruggegrepen op het thema van het openingsnummer Returning.  

III werd opgenomen en gemixt door Steve Albini. Samen met de leden van Fuzz  ging hij op zoek naar het live-geluid van de band. Hierdoor komt de rauwe energie en het samenspel tussen de muzikanten goed tot uitdrukking en dat maakt het album aantrekkelijk als ijzervijlsel voor een magneet. Onweerstaanbaar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s