Holy Motors – Horse

Dat americana niet per se uit Amerika hoeft te komen weten we al langer. Toch denk je dan in de eerste plaats waarschijnlijk niet aan Estland en dat is wel waar Holy Motors vandaan komt. Dat deze band niet zo bekend is, is dus niet heel raar. Toch is het viertal uit Tallinn dat grossiert in twang en reverb al sinds 2013 actief. In 2018 verscheen het debuut Slow Sundown en nu is er dan een tweede, Horse, dat evenals het debuut acht nummers telt en iets meer dan een half uur speeltijd klokt.

Horse is over het algemeen iets meer uptempo dan zijn voorganger. Dit komt de plaat zeker ten goede, want van het debuut werden wij best slaperig. Dat Horse meer pit heeft maakt de plaat zeker levendiger, zoals direct wordt bewezen met Country Church. De stem van zangers Eliann Tulve is in eerste instantie prominent aanwezig. Met haar enigszins hese en onverschillige zang, lijkt het nummer in het verlengde te liggen van het materiaal op Slow Sundown, maar al gauw blijkt dat het gitaarspel een stuk sprankelender is en wordt het nummer nader ingekleurd. Midnight Cowboy is een prettige ballad die enigszins ouderwets aandoet. Road Stars begint fris met akoestische gitaar, dat het een duet betreft maakt dat het nummer direct opvalt. Leuk, maar helaas ontbreekt de chemie van Johnny en June. En zo sukkelt Horse verder richting einde van de plaat, die wordt afgesloten met een heerlijk instrumentaal nummer, Life Valley (So Many Miles Away), dat veel goed maakt.

Wie houdt van dromerige, gelaagde muziek waarvan niet meteen duidelijk is of je er nu vrolijk of juist verdrietig van wordt, is bij Holy Motors aan het juiste adres. Country meets shoegaze; dan weer soundtrack, dan weer achtergrond- of schuifelmuziek. Wat mij betreft zet Holy Motors de trend van meer pit door. Ondertussen is Horse een aangenaam stapje in de goede richting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s