Hello Forever – Whatever It Is

Soms heb je bij het horen van een band dat je direct een vermoeden hebt waar ze vandaan komen. En ja hoor, natuurlijk woont de bezetting van Hello Forever in Californië. Nota bene in Topanga, op een stuk land dat ooit werd gebruikt door een free-love nudistencommune. Waarom we dat denken? Nou ja, hoor vanaf tel één die Beachboy-koortjes, het ruisen van de surfzee en die drugsovergoten psychedelische vrolijkheid. Dat kan toch niet missen?

Hello Forever is dan ook nog eens een commune, een soort van, in elk geval. Een collectief met vrij in en uit bewegende bandleden die bijdragen leveren. Het klinkt allemaal reuze vrijheid blijheid. En dat straalt Whatever It Is ook van a to z uit. Diep geworteld in het West Coast-geluid uit de jaren zestig. Maar overgoten met een modern sausje creativiteit in zowel het instrumentarium als de composities. Het is dus niet enkel retro wat we hier horen.

Het art-popcollectief zingt zich de kelen schor in de rake meerstemmige koortjes en het is kleurrijk als de hoes van hun debuutalbum. Als The Beatles die net lsd hebben ontdekt. Hartstikke knap bij vlagen. De creativiteit spat er vanaf. Zo doet in Natural niet alleen het sologitaar-geluid aan Queen denken, maar ook de adhd-compositie.

Maar sorry. Ik ben hier nu niet voor in de stemming. Niet om ruim een half uur lang hedonistisch hersenloos vrolijk uit mijn dak te gaan. Beste leuk voor een enkele single – nummers als Rise, Created For Your Love of het licht schurende en nog meest indie-achtige liedje I’m Feeling It – maar een heel album?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s