Death Valley Girls – Under The Spell Of Joy

Death Valley Girls omschrijven hun muziek als California Doom Boogie en brengen ietwat geheimzinnige garagepop, met een vleugje punk en psychedelische rock. De band, in 2013 opgericht met als frontvrouw Bonnie Bloomgarden, is geïnspireerd door onder andere Velvet Underground, Black Sabbath en The Stooges. Geen wonder dat Iggy Pop himself groot fan is en zelfs figureerde in de clip bij het nummer Disaster uit 2018 (Voor wie Iggy Pop een hamburger in 4 minuten wil zien wegwerken, is deze clip sowieso een absolute aanrader!).

Door: Roel Schillings

Under The Spell Of Joy is inmiddels het vierde album van Death Valley Girls en met een volop aanwezige synthesizer, bonkende drums en een heerlijk snerende gitaar, zijn er voldoende ingrediënten om je als luisteraar te laten meevoeren in de elf nummers tellende plaat.

Het viertal trapt af met Hypnagogia, een song over het gebied tussen slaap en waakzaamheid, gevolgd door Hold My Hand, met een aanstekelijke gitaarriff (net als It Washes Away overigens). Titelsong Under The Spell Of Joy begint met een heus kinderkoor maar eindigt met een spektakel waarvan je trommelvliezen spontaan beginnen te suizen. Het daaropvolgende Bliss Out klinkt daarentegen door de vocalen van Bloomgarden weer ineens lieflijk en braaf. Lieflijk en braaf is ook Little Things, dat een jaren 60 vibe heeft, inclusief een catchy refrein.

Het vuur komt weer terug op het Stooges-achtige 10 Day Miracle Challenge, dankzij de rauwe klanken van de gitaar in combinatie met de vurige strot van de frontvrouw het hoogtepunt van deze plaat. Met I’d Rather Be Dreaming en Dream Cleaver komt het dromenpakket van het Amerikaanse kwartet ten einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s